In winterse sferen steppen door Oranjewoud.

Oranjewoud

  Op initiatief van de stepbond NAF is er deze week gestart met de voorbereiding van een wintertocht op de step. Deze gaat zaterdag 10 december  plaats vinden en heeft een winters karakter. Zo zijn onderweg bij de stops vuurkorven en gluhwijn, thee en kruidenbitter. Deelname aan de tocht is gratis.

Deze happening is mede bedoeld om mensen met eigen step alswel zonder step  bijeen te brengen en zo sportief te toosten op de kerst. Dit soort winterse steptochten vinden al meerdere jaren met groot succes in het midden en zuiden van het land plaats. En nu dus ook in het noorden. De organisatie meldt dat er steps eventueel gehuurd kunnen worden en dat de 25 km tocht ook zeker geschikt voor sportievelingen die het steppen (nog) niet als sport beoefenen. De start/finishlokatie is in de Knipe, net buiten Heerenveen. De deelnemers gaan op de step in winterse sferen door het Oranjewoud gebied ten oosten van Heerenveen. Deze steptocht is ook vooral een sfeertocht waarbij dus ook mensen zonder eigen step mee kunnen doen onder de noemer: "Sportief genieten en gezelligheid zo vlak voor de kerstdagen". De tocht start om 16.00 uur bij het dorpscentrum de Barte in de Knipe, waar deelnemers vanaf 15.00 uur terecht kunnen bij de meldtafel binnen in de Barte en het eventueel de huurstep al kunnen afhalen. Na de tocht om 19.00 uur staat er voor deelnemers (die dat wensen) in het dorpshuis de Barte een winters diner klaar. Er doen deelnemers mee van stepteam Heerenveen, Stepgroep Steenwijk en stepteam Groningen evenals vele mensen zonder eigen step. Die laatste groep is zeker ook de doelgroep meldt de organisatie. Alle informatie en aanmelden kan via www.autoped.nl/wintertocht Ook helpers kunnen zich via deze website aanmelden.

Auteur

redacteur