Nieuwe Solopresentaties in museum Belvédère

Heerenveen

In de westvleugel van museum Belvédère zijn iedere drie maanden nieuwe solopresentaties te zien.

De beslissing tot wisseling en de keuzes die daarbij gemaakt worden, kunnen mede worden bepaald door de bezoekers van het museum, voor zover ze passen binnen het inhoudelijke beleid van Museum Belvédère. Deze kleine solo-exposities worden mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van diverse sponsoren. Tot en met half januari 2012 zijn solopresentaties te zien van: Hans Landsaat: Sfeervolle abstracties van ‘landschappen’ (de natuur, een stedelijke omgeving of een herinnerde situatie), die als spiegel voor gedachten fungeren. Carlijn Mens: Fascinerende, wandvullende houtskooltekeningen uit het project ‘Preserved places’, laten plekken zien die door de lichtinval voortdurend aan verandering onderhevig zijn. Jet van Oosten en Mirjam Veldhuis: Duo-presentatie van Jet van Oosten (zij schildert ‘eetstillevens’) en Mirjam Veldhuis. Zij maakt keramische objecten, waarbij de mogelijkheden van het materiaal worden getart. Jochem Hamstra: Poëtische, melancholische en geabstraheerde voorstellingen van stadsfragmenten, waarin fascinaties voor ruimte, een lichtval of reflectie schilderkundig worden vastgelegd. Els Timmerman: De lokroep van het water wordt door Timmerman virtuoos verbeeld. Ze schildert waterspiegelingen en reflecties en probeert het bewegende water in verf te vangen. Frans Walon: Kleurrijke panelen en snelle schetsen over verlangen, verleiden en de knellende beperkingen van het menselijk onvermogen. Tevens een ode aan de vrijheid. Uit de eigen collectie (aangevuld met bruiklenen), solopresentaties van: Gerrit Benner, Boele Bregman, Jan Mankes en Sjoerd de Vries. Verder nog een Stijl-kamer met werken van Thijs Rinsema en een kabinet met het werk van zijn geestverwanten en tijdgenoten.

Auteur

redacteur