Glasblazers contracteren Xander de Buisonje

Heerenveen, Crackstraat

Voor de 16-de editie van the Night Of The Koemarkt heeft de organisatie zanger Xander de Buisonje weten te strikken. Dat heeft men deze week officieel bekend gemaakt. Het festival staat volgend jaar voor de laatste zaterdag in juni gepland. Ook dan is de toegang weer gratis. De Glasblazers Night of the Koemarkt is een promsconcert waarbij pop, klassiek, dweilorkest en musical elkaar kruisen en deze unieke combinatie maakt dit evenement al jarenlang tot een daverend succes.

Elk jaar weer staat het centrum van Heerenveen op de laatste zaterdag van juni van ’s middags 13.00 uur tot ’s avonds 01.00 uur in het teken van muziek, sfeer en gezelligheid. ’s Middags vindt het Heerenveens Dweilfestival plaats, waarbij dweilorkesten uit heel Nederland strijden om de hoofdprijs : een betaald optreden in IJsstadion Thialf. ’s Avonds vindt het grote promsconcert plaats dat elk jaar mag rekenen op duizenden enthousiaste bezoekers, jong en oud. De Buisonjé kreeg bekendheid met de Maastrichtse band Volumia!, dat op 18 april 2002 zijn laatste optreden gaf. Tijdens het afscheidsconcert in de Amsterdam ArenA voor de overleden zanger André Hazes in september 2004 zong De Buisonjé de Hazes-hit Zij gelooft in mij. Na die tijd werd het relatief stil rond hem. In het najaar van 2005 gaf hij nog wel een concert in de Heineken Music Hall. Ook schreef hij het danslied 'Bewegen' voor de 2005 editie van Kinderen voor Kinderen. Op 22, 23, 24, 28, 29, 30 en 31 januari van dit jaar presenteerde De Buisonjé De Vrienden van Amstel Live in het Ahoy. Onder andere Kane, Nick & Simon, Jan Smit, Rowwen Hèze, VanVelzen, Het Goede Doel, Novastar, 2 Unlimited en Lisa Lois traden daar op.

Auteur

Harry de Jong