Albert van Keimpema over de andere kant van Jopie Huisman

Heerenveen, BK Plein

Maandagavond 28 november is de schrijver van het boek “Jopie Huisman : de andere kant” te gast in de bibliotheek Heerenveen. In zijn biografie over Jopie Huisman belicht Albert van Keimpema de schilder op een andere manier dan vorige auteurs die over Huisman schreven.

Volgens critici zou Van Keimpema Huisman in het boek 'ontmythologiseerd' hebben. Echter, Van Keimpema is juist van mening dat Jopie helemaal geen mythe was, maar een man van de aardse werkelijkheid die het hogere zoekt. Ook zou het boek teveel over de liefde gaan - over Jopies geheime liefde. Hieraan zijn 7 van de 155 bladzijden gewijd. Voor Jopie was het hele leven liefde: voor de kunst, voor de medemens, voor de vrouw, voor de nietigheid, de vergankelijkheid, de kleine dingen waar geen mens naar omkijkt, voor God en wie mag weten voor wat al niet meer. Van Keimpema gaat graag in discussie over deze en andere punten waar anderen het niet mee eens zijn. De avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 afgelopen. Aanmelden kan van tevoren bij de servicebalie in de bibliotheek, telefonisch (0513 626675) of via www.bibliotheekheerenveen.nl

Auteur

Harry de Jong