Foto-impressie: Friese gezelligheid tijdens Fryske Music Night

Leeuwarden

Voor de 5e keer werd zaterdag de Fryske Music Night gehouden in het WTC Expo in Leeuwarden.

In 2010 sloeg de organisatie een jaartje over, omdat het worstelen was om het hoofd boven water te houden in de entertainmentbusiness. Dat bleek ook al bij de vierde editie in 2009, toen er 1500 toeschouwers minder kwamen dan tijdens voorgaande afleveringen. Dat er door veel mensen toch weer werd uitgekeken naar een Frysk muziekfeest, bleek tijdens de editie van dit weekend. Waar het in eerste instantie nog niet echt druk leek te worden, zaten en stonden er bij de start om acht uur ’s avonds toch zo’n 6300 toeschouwers voor het podium. Zij genoten van een vier uur durende show, waarin meer dan 120 artiesten de revue passeerden. Onder hen natuurlijk bekende Friezen als Die Twa, Piter Wilkens, De Kast en Griet Wiersma. Maar ook BN'ers waren naar Leeuwarden gekomen om delen van hun repertoire ten gehore te brengen. De 3J’s, George Baker, Willeke Alberti en de dames Klemann van Lois Lane lieten niet alleen het voor velen herkenbare werk horen, maar brachten zoals gebruikelijk bij de Fryske Music Night ook ieder een nummer in het Fries. ' Dat dit bij de één wat beter ging dan bij de ander, maakte het publiek niet uit. Alle bijdragen in de memme-tael werden met gejuich begroet. Marc de Bruin, eigenaar van MBN Producties, heeft inmiddels laten weten dat er zeker een 6e editie zal volgen. Dat zal zijn in 2013. De exacte datum wordt te zijner tijd bekend gemaakt. Tekst en foto's: Douwe Bijlsma

Auteur

Silvan Vijver