Nieuwe serie in de HC: Het Diner

HEERENVEEN

 Elke week wordt een inwoner van Heerenveen gevraagd naar de inhoud van zijn of haar boodschappentas. Verslaggeefster Daniëlle van der Heide gaat de straat op om te kijken wat de nuchtere Fries zoal aan boodschappen doet.

Wat eten de Heerenveeners vanavond en waar gaat het gesprek tijdens HET DINER over? Deze week laten Jannie en Minke Talsma de inhoud van hun boodschappentas zien. Biologisch en suikervrij.
 “We hebben van alles wat in ons winkelmandje; zoals verse venkel, amandelmelk, tahinpasta, broccoli, glutenvrije en zoveel mogelijk suikervrije –en/of alternatief gezoete producten. Ook hebben we besloten om nog een heerlijke pompoen mee te nemen.
We eten zoveel mogelijk biologisch en verantwoord. Dit doen we omdat Minke helemaal suikervrij wil eten. Dit is een hele zoektocht in de reguliere supermarkt. In kleine speciaalzaken kunnen we wat meer tijd nemen om alle etiketten te lezen. In biologische producten wordt niet of weinig suiker verwerkt.
Wat in de producten wordt verwerkt zijn voornamelijk ongeraffineerde suikers of het wordt alternatief gezoet met bijvoorbeeld agave siroop.
De ruwe suikers zijn niet zo slecht als de sterk bewerkte variant. Het is nog steeds goed opletten en de etiketten doornemen in de winkel. We vinden dat je daarom ook niet gehaast boodschappen moet doen. Je moet juist rustig de tijd nemen. Biologisch geteelde groenten worden niet bespoten.
We willen het aantal giftige stoffen dat ons lichaam binnenkomt beperken. We kiezen dus bewust voor onbespoten groentes. We eten zo vaak mogelijk biologisch, deels lukt dit, maar niet altijd. Vanavond gaan we waarschijnlijk van een lekkere biologische en suikervrije quiche genieten! We weten nog niet welke, misschien wel een spinazie en zalm variant. Daar hebben we beide wel erg zin in. Onder het eten nemen we meestal de dag nog even kort door. Wat heeft iedereen die dag gedaan? En wat gaan we morgen allemaal beleven?”, aldus Jannie Talsma.

Auteur

Harry de Jong