Het Diner: wat zit er in de boodschappentas?

Heerenveen

Elke week wordt een inwoner van Heerenveen gevraagd naar de inhoud van zijn of haar boodschappentas. Verslaggeefster Daniëlle van der Heide gaat de straat op om te kijken wat de nuchtere Fries zoal aan boodschappen doet. Wat eten de Heerenveeners vanavond en waar gaat het gesprek tijdens HET DINER over? Deze week laat Ineke Idzinga inhoud van haar boodschappentas zien.

Code rood Het KNMI heeft code rood afgegeven voor de noordelijke provincies. Welke waaghalzen gaan de straat op met deze gladheid? Ineke Idzinga is één van de waaghalzen die de deur uit gaat voor de boodschappen. “Ik doe de boodschappen, maar dan voor ruim twintig man. Ik werk bij de GGZ, locatie de Sânhichte aan de marktweg in Heerenveen. In verband met de code rood die is afgegeven voor de noordelijke helft van Nederland moet ik boodschappen doen voor twee dagen. Normaal heb ik een stuk minder om te vervoeren, nu moet ik het dubbele vervoeren. Dit is gelukkig geen probleem, ik doe het graag. Mijn winkelwagentje zit vol met hutspot, spinazie, brood, fruit, appels, lekkere koekjes, thee en aardappelen. Vanavond eten wij spinazie en morgenavond gaan we aan de hutspot. De bewoners op leeftijd helpen vaak mee met het bereiden van het avondmaal. ’S avonds zitten we gezamenlijk aan tafel en kletsen we wat. Ik vind het heerlijk om lekker actief bezig te zijn met deze mensen. “ Idzinga ziet zichzelf niet op een kantoor, en prijst zich gelukkig met haar omgeving. Ze mag graag onder het eten en het bereiden hiervan, praten met de ruim twintig bewoners. “Elke dag is anders en dát maakt het juist zo leuk”, aldus Idzinga.

Auteur

Harry de Jong