Tentoonstelling Josh Haijer

Heerenveen

Heerenveen -  Van Paaseiland in de Grote Oceaan naar Rottumeroog in de Waddenzee, van Oudehorne in Friesland tot de uitgestrekte zoutvlaktes van Salar de Uyuni in Bolivia: overal zijn overeenkomsten te vinden.

Zand van het strand van Formerum op Terschelling lijkt op een veld in de zon drogende rijstkorrels op Sulawesi. En vind maar eens het verschil tussen Berlijn of Glasgow by night... Josh Haijer: "We denken wel dat de mensen en landen en volken op deze wereld zo verdeeld zijn maar ik kijk daar anders tegen aan. Er is meer dat ons bindt dan dat ons scheidt. We eten, drinken, lopen, rijden, varen en bouwen allemaal. We maken allemaal beelden of tekeningen. We dansen, zingen, schreeuwen, huilen en lachen allemaal. We zijn allemaal soms bang, soms verliefd, soms slim, soms dom. Op 28 panelen - met bijna 500 foto’s - laat ik verbinding zien, de ene keer duidelijk, de andere keer subtiel. Ik noem het ‘Toverbinding’. " Toverbinding is te zien van 4 juni tot en met 30 juni in de gratis toegankelijke Pronkkeamer van het Heerenveen Museum. Bezoekadres: Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen. Website: www.heerenveenmuseum.nl  

Auteur

Cindy Houwen