Veel belangstelling preventietruck Akkrum

AKKRUM

De preventietruck 'Stop woninginbraken' trok zaterdag veel belangstelling tijdens de Fryske Dei in Akkrum. Vooral 's middags was het een drukte van belang bij de truck. De anwezige wijkagenten gaven tips en deelden folders uit om inbraken te voorkomen. erden gegeven. De preventietruck is een nieuw initiatief van gemeenten, politie Noord-Nederland en het ministerie van Veiligheid en Justitie. Op een groot scherm werden filmpjes vertoond over de wijze waarop inbrekers te werk gaan. Er was een kozijn met meerdere sloten om te demonstreren hoe eenvoudig het is om bij iemand binnen te komen als het hang- en sluitwerk niet goed is. Ook waren er demonstraties over 'flipperen, hengelen en cilindertrekken'. De wijkagenten gaven ook informatie over Burgernet en het opzetten van een WhatsApp-groep als buurtpreventie.


Auteur

Redacteur