Gemeentehuis Heerenveen slecht bereikbaar

HEERENVEEN

 Het telefonisch maken van een afspraak om paspoort of rijbewijs te verlengen zou zomaar eens uit kunnen lopen op een frustrerende bezigheid. 

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt namelijk dat 89,7% van de gemeentehuizen in Friesland slecht bereikbaar zijn. Onder uitschieters van de slechtst bereikbare gemeentehuizen vallen onder andere de gemeentes Dongeradeel (Dokkum, 74 mislukte belpogingen geregistreerd), Heerenveen (77) en Sudwest Fryslan (Sneek, 154). Gemeentehuizen die weinig tot geen klachten krijgen zijn Skarsterlan (Joure), Ameland (Ballum) en Leeuwarden. In de database van Telefoonboek.nl staan 29 Friese telefoonnummers geregistreerd in de categorie ‘Gemeentehuis’. Bezoekers van de website kunnen aangeven of ze de gezochte instantie te pakken kregen. Een instantie wordt als ‘slecht bereikbaar’ opgenomen in het bestand wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep.  Dit kwam voor in 26 van de 29 gevallen.   Ruimte voor verbetering De resultaten van dit onderzoek bieden op zijn zachtst gezegd een hoop ruimte voor verbetering. “Zeker als het gaat om instanties die onderdeel zijn van lokale overheden. Deze zouden zich toch flink achter de oren moeten krabben, aangezien zij in essentie toegankelijk horen te zijn voor vragen van de bewoners uit die gemeenten,'' aldus Joost Nijensteen, Business Manager van Telefoonboek.nl.

Auteur

Harry de Jong