In Spaanse sferen bij Pata Negra

HEERENVEEN

  Onbeperkt tapas eten in een sfeervolle ambiance. Dat is waar het kersverse restaurant Pata Negra aan Achter de Kerk 10 in het centrum van Heerenveen voor staat.

De formule is een succes, want de zaak zit elke avond stampvol. Wat is het geheim van dit succes? De Heerenveense Courant stuurde er een Mystery Guest op af. Lees hier zijn bevindingen. ,,Aan de sfeer en de ambiance zal het in ieder geval niet liggen. Wie Pata Negra (voorheen Pepe en Coco) binnenstapt, moet toegeven dat de eigenaren er uitstekend in zijn geslaagd  een restaurant met een eigen gezicht te creëren. Een ambiance die uitnodigt om lekker lang te tafelen. En dat kan bij Pata Negra zeker, zoals we zelf zullen ontdekken. Maar het is dan ook bijna de missie van eigenaren Eldad en Erez Lasker om hun gasten een ,heerlijk avondje’ te bezorgen, om maar eens in Sinterklaastermen te spreken. Eldad: ,,Ons motto is: duurzaam en onbeperkt genieten en dat is terug te vinden in alle onderdelen van onze organisatie.’’ ,,Iedere gast heeft bij ons recht op de beste kwaliteit met een gevarieerde en wisselende keuze aan tapasgerechten,’’ vindt Lasker. Ons bezoek is op een regenachtige donderdagavond. De herfst is buiten vol op stoom, maar binnen hangt een ontspannen sfeertje. Het is duidelijk dat hier niet een bepaald publiek komt: de tafeltjes zijn bezet door een dwarsdoorsnee van de Heerenveense samenleving en leeftijd speelt geen enkele rol. Wie gaat tafelen bij Pata Negra, kan aan de hand van een lijstje kiezen uit een grote diversiteit aan tapas. Elke keer kan een maximum van twee gerechten worden aangekruist. Het lijstje wordt door het bedienend personeel naar de keuken gebracht en wanneer de tapas op tafel staan, kan  het lijstje opnieuw worden ingevuld. Net zo lang tot de gast z’n buikje rond heeft. We beginnen met een wrap zalm, appelsalade, geitenkaassalade en een serrano meloen. Stuk voor stuk tapas met een verrassende smaak en dat belooft wat voor de rest van de avond. Eldad: ,,We zijn een familiebedrijf en werken helemaal volgens een eigen concept, dat maakt dat we anders zijn dan anders.’’ Hij heeft gelijk, zelfs het bier is anders. We krijgen een heuse pul Kornuit Bier voorgezet, lekker helder en prima van smaak. Ook de thee wordt niet geserveerd in een zakje, maar met een filter en losse theebladeren. Zoals het hoort met echte thee. Het vervolg van de avond wordt een culinair feestje, want er kan schier eindeloos worden gevarieerd in de tapas: spareribs (die zo mals zijn dat het vlees meteen van de botjes valt), hamkroketjes, sesamkip, varkenskebab, kipspiesjes, biefstukpuntjes, dadels bacon, zalm, kabeljauw,  het kan niet op. Chef-kok Walter van der Velde levert uitstekend werk. Eldad: ,,We gaan echt niet op onze lauweren rusten als onze gasten tevreden zijn. We willen ons assortiment en service voortdurend verbeteren en uitbreiden. Good Tapas First vormt de komende jaren het speerpunt bij alles wat we doen.’’ De tijd vliegt met al die tapas en voor we er erg in hebben, zijn wel al weer vier uren verder. Tijd voor een dessert en koffie. Ook in dat opzicht is het aanbod meer dan uitstekend. Aan te bevelen is een tappasdessert voor twee personen met allerlei verrassende ijssoorten. En het is algemeen bekend dat Eldad Lasker het patent heeft op goede koffie. Met deze passie heeft hij al eens eerder de kolommen van deze krant gehaald en een cappuccino of een latte macchiato is  dan ook de perfecte afsluiting van een avondje heerlijk tafelen bij Pata Negra.'' Reserveren van een tafel kan eenvoudig online via: www.patanegratapas.nl of via 0513 645 130. Het restaurant is zeven dagen per week geopend.

Auteur

Harry de Jong