Hans Broekhuizen opent speelplaats aan Montferlandplantsoen

HEERENVEEN

  Wethouder Hans Broekhuizen heeft door een lint door te knippen de geheel vernieuwde speelplaats aan het Montferlandplantsoen in Heerenveen geopend.

De gemeenteraad heeft vorig jaar nieuw speelbeleid vastgesteld. Ingezet wordt op centrale speelplekken met speeltoestellen in de wijk met daaromheen informele speelplekken zonder toestellen voor de jongste kinderen. Het Monfertlandplantsoen is nu één van de grote centrale speelplekken in De Akkers. Er waren vier ontwerpen voor deze speelplek gemaakt. De kinderen hebben dit ontwerp uitgekozen. Veel enthousiaste kinderen hebben gestemd op hun favoriete speelplek. Tijdens het stemmen kwam de vraag van omwonenden of er een picknicktafel en prullenbak bij geplaatst kan worden. Dit heeft de wijkraad opgepakt. De wijkraad heeft ze al besteld, ze worden over een paar weken geplaatst.

Auteur

Harry de Jong