Reportage: Novus vaart nieuwe koers

HEERENVEEN

 Met een toast op de toekomst werd de afgelopen week restaurant Novus aan de Kuiper in Heerenveen op informele wijze heropend. Het etablissement heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan en is tevens een nieuwe koers gaan varen.

Eigenaresse Anke-Mare Haanstra en gastheer/chef-kok Pietro Milan hieven het glas met een aantal genodigden, presenteerden het nieuwe interieur en lichtten de koerswijziging toe. Haanstra: ,,We zitten op een industrieterrein en dat is geen alledaagse locatie. Het is dan ook belangrijk dat we ons onderscheiden. En dat is gelukt dankzij onze pure Italiaanse keuken.’’  Pietro Milan is op dit moment in de race als beste Italiaanse chef-kok van Nederland en zijn specialiteiten hebben ervoor gezorgd dat Novus op dit moment een uitstekend lopen restaurant is. Milan: ,,Ik ben een Nederlander, maar mijn hart ligt in Italië.’’ Haanstra: ,,We richten ons nu helemaal op de pure Italiaanse keuken en daarbij moet je niet denken aan pizza’s en lasagne, maar aan verfijnde delicatessen. We willen mensen heel graag kennis laten maken met authentieke gerechten uit de Italiaanse keuken en die kunnen we voor een hele schappelijke prijs aanbieden. Zo kost een 5-gangen diner bij ons standaard 35 euro.’’ Ook op wijngebied onderscheidt Novus zich. ,,We kunnen tien verschillende Italiaanse wijnsoorten per glas aanbieden om onze gasten op die manier een reis door Italië te laten maken,’’ vertelt Milan. Niet alleen de keuken, ook het interieur van Novus is vernieuwd. ,,We hebben gekozen voor een knusse en gezellige inrichting waar onze gasten zich thuis voelen,’’ licht Haanstra toe. Blikvanger is de met een fraai Italiaans landschap beschilderde bar, een kunststukje van de Heerenveense kunstenaar Marcel de With. ,,We zijn heel laagdrempelig geworden en iedereen kan hier zo binnenstappen, reserveren is niet verplicht,’’ aldus Haanstra. Zie voor openingstijen en alle info: www.novusrestaurant.nl Harry de Jong

Auteur

Harry de Jong