Bigbandfestival Heerenveen op zaterdag 27 mei

HEEREVEEN

Op zaterdag 27 mei vindt de tweede editie plaats van het Bigbandfestival Heerenveen. Tussen 13:00 - 19:00 uur spelen op het gemeenteplein vier bigbands afgewisseld met dansdemonstraties van Dance Centre Faya.

De organiserende partij, bigband Heerenveen, bijt om 13:00 uur het spits af. Pas twee jaar oud zijn ze en nu al een volwassen orkest, volledig bezet en vol vuur. In een mooie mix van jonge en iets minder jonge muzikanten laten zij zien en horen dat ze een leegte hebben opgevuld in het muzikale landschap van Heerenveen. Bigband Heerenveen speelt een aantal nummers samen met het popkoor van Vocalliezz, de zangschool in Heerenveen en met Maaike Sanders eveneens uit Heerenveen. Andere bigbands die optreden zijn: jongeren-jazzband Ananazz uit Leeuwarden, bigband Drachten en de semi-professionele bigband CUE uit Koudum/Sneek. Deze bigbands spelen ook een aantal nummers met jonge zangtalenten, op deze manier wil het festival jonge talenten een podium geven en kennis laten maken met bigbands.

Auteur

Harry de Jong