CoderDojo in bibliotheek Heerenveen trekt enthousiaste deelnemers

HEERENVEEN

 De laatste CoderDojo voor de zomervakantie in de bibliotheek van Heerenveen heeft net als alle voorgaande edities het maximum van 15 deelnemers getrokken. 

CoderDojo is een programma om kinderen tussen 7 en 17 jaar gratis te leren programmeren. De geslaagde CoderDojo-middag stond in het teken van het programmeren van kleine robots (Bee-bot en Ozobot), waar de enthousiaste deelnemers zich gretig op stortten. De Bee-bot kan door middel van knoppen op zijn rug worden geprogrammeerd om een pad te bewandelen. Zo lag er een grote letterkaart op tafel, waarmee de eigen naam kon worden gespeld. Ook konden met de Bee-bot de spelletjes ‘Zeeslag’ en ‘Ik ga op reis en neem mee’ worden gespeeld. Racen en de Bee-bot laten dansen was eveneens erg populair. Er lagen ook stiften en grote vellen papier op tafel om een parcours te tekenen, dat vervolgens  werd gevolgd door een ander robotje: de Ozobot. Deze volgt niet alleen zwarte lijnen, maar de kinderen maakten ook gebruik van kleurcodes om de Ozobot opdrachten te geven: links, rechts, sneller of zelfs rondjes draaien! De volgende CoderDojo zal plaatsvinden op vrijdag 8 september van 15.00 tot 16.30 uur. Houd de website www.bibliothekenmarenfean.nl/heerenveen in de gaten om op de hoogte te blijven.

Auteur

Harry de Jong