Charlotte White uit Friesland in WK Equipe IJslandse Paarden

HEERENVEEN

 – De Nederlandse equipe dat ons land van 7 t/m 13 augustus vertegenwoordigt in Oirschot op de WK IJslandse Paarden presenteert zichVandaag, Zondag 16 juli presenteerde een trotse WK equipe zich aan het publiek tijdens het NK IJslandse Paarden in Exloo. De WK equipe bestaat maar liefst uit 12 combinaties dit jaar. Een geweldig resultaat. Deze combinaties zullen Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap IJslandse Paarden dat dit jaar in Nederland zelf gehouden wordt (Oirschot) van 7 t/m 13 augustus. Tot op het laatst toe was niet duidelijk wie geselecteerd zou worden voor de WK equipe. Voor zowel ruiters als publiek een zeer spannend moment.De WK equipe is bekend!Nederland zal met twee fokkerij paarden en 12 sport combinaties naar Oirschot afreizen. De equipe zal bestaan uit: Volwassenen - Nienke Schaafsma uit Wageningen met  Nátt frá Hefill - Tom Buijtelaar uit Exloo met Hausti van ´t Groote Veld - Annefloor Bouwman uit Yde met Kná frá Kálfsstöðum - Yoni Blom uit Veghel met Bjartur fra Aquadraat - Mieke van Herwijnen uit Deurne met Ómar frá Vestri-Leirárgörðum - Erik Spee uit Neer met  Ormur frá Framnesi - Artemisia Bertus uit IJsland met Korgur frá Ingólfshvoli  De Young Riders - de 21-jarige Charlotte White uit Rijs (Friesland) met  Elja vom Waldhof - de 20-jarige Leonie van Eijken uit Datteln met Snerpa - de 17-jarige Manon de Munck uit Raamsdonk met Straumur frá Seljabrekku - de 18-jarige Ásdis Brynja Jonsdóttir uit IJsland met Sleipnir frá Runnum - de 17 jarige Christa Rike uit Alphen met Vaðall frá FensalirIn de komende weken en gedurende het WK zal het team gaan samenwerken met kadercoach en vanaf nu ook team trainer/coach Siggi Mar.Een reactie van Chef de Mission WK Equipe Reinanda Haverkamp Op de vraag hoe het keuze proces voor de 12 combinaties gelopen is, vertelt Reinanda Haverkamp enthousiast: “We hebben niet alleen gekeken naar de combinaties die de WK norm 2x hebben gereden. We hebben breder gekeken deze keer: welke combinaties hadden de minste afwijking met de norm? Wie valt op in de gangenklassementen? En wie laat een uitstekende ontwikkeling zien en een stijgende lijn naar het WK toe? Wie verdient gezien de prestaties en ontwikkeling een WK ticket?  Kortom: met welk team verwachten we de beste prestaties neer te kunnen zetten op het WK?” Reinanda vertelt dat het een zorgvuldig afwegingsproces is geweest. “Yoni Blom heeft door de blessure van Bjartur niet kunnen deelnemen aan een van de selectiewedstrijden dit wedstrijdseizoen. Dit weekend rijdt ze voor het eerst Bjartur weer en je ziet gelijk de kwaliteit. Het is een ervaren combinatie,  onze beste combinatie op het WK in 2015. Die horen dan ook thuis in de equipe. En Christa Rike heeft zelf in april een ongeluk gehad en heeft daardoor de afgelopen toernooien niet kunnen laten zien wat ze in huis heeft.  Maar ze reed wel en zeker niet onverdienstelijk. Manon de Munck rijdt nog maar een maand in deze combinatie met topresultaten en Tom Buijtelaar laat ook in het gangenklassement (telgang, töltproef en gangenproef) een minimale afwijking zien met de norm en presteerde de afgelopen 2 selectiewedstrijden uitstekend. En zo zijn alle betrokken combinaties zorgvuldig besproken. Sigurður Marinusson (Siggi Mar), oud Wereldkampioen en coach/trainer van het kader heeft het gehele seizoen alle paarden nauw gevolgd, op elke selectiewedstrijd was hij er en heeft de ontwikkeling gevolgd. Ook tijdens de kadertrainingen. Er zijn meerdere partijen en belanghebbenden en met elkaar hebben we gisteren overlegd. Met de sportcommissie, het bestuur, de staf, de coach en trainer om zo tot een “eerlijke en verantwoorde” keuze te kunnen komen. Een open en goed overleg. Ik ben dan ook heel blij met deze voltallige afvaardiging en zie het WK met vertrouwen tegemoet”. Reinanda noemt nog: “bijzonder is dat Siggi Mar zijn plaats in het equipe (hij had namelijk de norm twee maal gereden) heeft afgestaan om zich voor de volle 100% op de training en coaching te kunnen richten van de deelnemers. Echt klasse van deze ervaren meervoudig wereldkampioen”.  Wereldkampioenschap IJslandse Paarden 2017 Na de succesvolle Wereldkampioenschap (WK) in 2007 organiseert Nederland in 2017 voor de tweede keer de WK voor IJslandse paarden. Van 7 tot en met 13 augustus is Oirschot the place to be voor iedereen die van (paarden)sport, fokkerij en IJslandse paarden houdt. Kenners verheugen zich op de 300 deelnemende combinaties uit 19 landen die de strijd aangaan op de ovaalbaan en telgangbaan om de vijf gangen van het IJslandse paard te tonen, zowel in sport als fokkerij. Zij worden aangemoedigd door meer dan 50.000 internationale bezoekers tijdens de zeven dagen sportief geweld in Oirschot. In het buitengebied van dit Brabantse dorp wordt een tijdelijk stadion met bijbehorende accommodaties voor deelnemers en bezoekers opgebouwd. Het terrein biedt tevens een Markaður (strodorp), Breeders Boulevard met expo’s van fokkers wereldwijd. Het sportprogramma is uitgebreid met een Galashow, lezingen en seminars en een avondprogramma van concerten en feesten.


Auteur

mijnnieuwsenco