Toneelgroep treedt op bij boeren thuis

WOLVEGA

  Deze zomer brengen stichting Pier21 en toneelgroep Jan Vos ‘Koning van het Grasland’, een voorstelling over boeren, die bij boeren wordt gespeeld.

In de hoofdrollen: Joop Wittermans, Trudi Klever, Helmert Woudenberg en Marcel Faber. ‘Koning van het Grasland’ is op 3 juni in première gegaan in Grou. De locatie-theaterproductie is vervolgens tot en met september in heel Noord-Nederland te zien. Dit weekend kwam de voorstelling naar de boerderij van Agnieta en Eddy Reuvekamp aan de rand van Wolvega. Alle drie voorstellingen waren uitverkocht, twee in besloten sfeer en één openbaar. Mens en natuur "In de voorstelling staat de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur centraal. We zien de strijd van de boer, die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt. En die van de grutto, die zich uit alle macht probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop. Kortom een theater voorstelling vol emotie en dilemma’s". Zie ook www.toneelgroepjanvos.nl en www.pier21.nl.

Auteur

Harry de Jong