Duo-expositie van Jelly Goldhoorn en Henk Hoekman in Kijkzaal

WOLVEGA

  In De Kijkzaal in Wolvega ging deze week een duo-expositie van styart van Jelly Goldhoorn-de Ruiter en Henk Hoekman. 

Goldooorn werkt vooral met acryl op doek en is geïnspireerd door Matisse en Van Gogh. Zij gebruikt veel kleur in haar schilderijen van huizen, landschappen, bomen en soms ook stillevens. Zij probeert spanning te creëren tussen het figuratieve van de voorstelling en de abstracte waarde van de compositie als geheel.  

Henk Hoekman uit Wolvega kreeg onder meer les van Martin de Jong op de schilderclub in Heereveen. Zijn voorkeur gaat uit van het schilderen van aquarellen, al zijn andere technieken hem ook niet vreemd.

Henk Hoekman schildert voor zijn plezier. Vaste thema's heeft hij niet. Als hij iets ziet dat hij mooi vindt, probeert hij het vast te leggen op het doek. Hij kan hierin zijn gevoel kwijt en geniet daar heel erg van. De schilderijen van beide kunstenaars zijn te zien tot en met 24 februari. De  expositie wordt georganiseerd door de werkgroep 'De Kijkzaal Wolvega’.

(Foto: Lenus van der Broek)


Auteur

Harry de Jong