Achterban sc Heerenveen steunt met ruim 149.000 euro de jeugdopleiding

HEERENVEEN

 Een uniek staaltje geldinzameling vanuit de sc Heerenveen achterban. Sc Heerenveen kan dankzij haar supporters dit jaar 149.411 euro in ontvangst nemen voor de jeugdopleiding en andere maatschappelijke projecten van de club.

Hiermee hebben de supporters het record van afgelopen jaar verbroken. Dit maakte de loterij vandaag bekend op het Goed Geld Gala. Bij de VriendenLoterij hebben de deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub. Van elk verkocht lot is de helft bestemd voor een goed doel op het gebied van gezondheid en welzijn.

Sc Heerenveen gebruikt de schenking aan de jeugdopleiding onder andere voor het Lifestyle en Maatschappij programma. Dit is een scholingsprogramma zodat kinderen naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid. Niet alle kinderen stromen namelijk door naar het betaalde voetbal.


Auteur

Harry de Jong