Smeulend isolatiemateriaal zorgt voor stank bij schoorsteenbrand Wolvega

Wolvega

De brandweer rukte zaterdagmiddag uit voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Lyclamaweg. De bewoner rook een brandlucht en zou vlammen uit de schoorsteen hebben zien komen.

Eenmaal ter plaatse controleerden de brandweerlieden het schoorsteenkanaal van de woning. Het bleek dat het isolatiemateriaal rond het schoorsteenkanaal aan het smeulen was. Dat veroorzaakte de brandlucht rondom de woning.

Hoogwerker

Toen een hoogwerker van het korps in Heerenveen op de plaats van bestemming aankwam, konden de brandweerlieden ruimte maken rond de schoorsteen, zodat de warmte kon ontsnappen. Ook is de schoorsteen met een ramoneur geveegd.

Afgesloten

De Lyclamaweg was zaterdag tijdelijk afgesloten door de politie om de brandweer alle ruimte te geven. Toen de werkzaamheden waren afgerond, is de woning nog gecontroleerd op de aanwezigheid van koolmonoxide. De bewoner kreeg het advies om de woning voor de zekerheid nog even flink te laten luchten.

Auteur

Susanne Koetsier