Het dierenrubriekje: Vermist en gevonden

Heerenveen

Het was een rustige week, er is maar 1 kat naar een nieuw baasje gegaan en er is 1 zwerver binnen gekomen.

Het is een rood- witte ongecastreerde kater, hij is gevonden op het Rogmonepaed in Hoornsterzwaag. Er worden 2 katten vermist, de eerste is een cyperse kater. Hij heeft 4 witte pootjes, een witte bef en een dikke staart. Hij hoort thuis op de Citadel in Akkrum.

Er is geen telefoonnummer van bekend, maar u mag cont6act opnemen met de opvang. Tjibbe is een kleine zwarte ex- kater van ongeveer 3 jaar oud. Hij is gechipt en hoort thuis op de Majoor. Onlangs zijn de baasjes hiernaartoe verhuisd vanaf de Van Lidtstraat. Dus het kan zijn dat hij terugloopt naar het oude adres. 06-53234907.

Er zijn 3 dode katten gevonden; de eerste lag op de A32 afslag Akkrum. Het is een cyperse kat, hij was niet meer goed herkenbaar verder. Een witte kat met zwarte koevlekken is gevonden op de Lier in Nieuwebrug. Hij heeft een zwarte vlek rechts naast de bek en een witte staartpunt. Een lapjes poes is gevonden op de Peter Stuyvesantweg bij nummer 22 in Nijetrijne. Belangrijke telefoonnummers: Dierenopvang ’t Heerveld 0513-529233, dierenambulance 06-21578058, dierenalarmnummer 144, Amivedi 088-0064693.