Concert Tjonge Jonge in Terband

In het kerkje van Terband geeft de vocal groep Sjonge Jonge op 25 maart een optreden. De aanvang is half vier.

Vocal Group Sjonge Jonge is een gemengd koor uit het mooie Friese watersportdorp Grou en opgericht in 1999. Het koor bestaat uit 19 leden en brengt een gevarieerd programma, dat onder andere bestaat uit prachtige popballads, levendige musicalnummer en swingende up tempo songs. Sjonge Jonge zingt zowel a capella als onder begeleiding van pianist Matthijs Soldaat.

De koorleden hebben twee passies, namelijk zingen en gezelligheid. Deze basisvoorwaarden blijken nog altijd een heel goede match, want het is en blijft een hechte club en dat zie je terug op het podium.

Natuurlijk heeft deze vocal group ook behoorlijk wat ambitie, maar dat kan ook niet anders met een topdirigente als Akke Bosma. Met haar geweldige technieken, geleerd aan The Royal Academy of Music in Aalborg (DK), probeert ze alles eruit te halen wat er in zit.

Regisseur Alinda Talsma zorgt telkens weer voor een bijzondere en effectieve koorregie, waarbij de beleving van het lied en uitstraling belangrijke toverwoorden zijn.

Sjonge Jonge is een erg enthousiaste groep met een zeer divers repertoire,waarmee ze  zich gemakkelijk kunnen aanpassen aan de doelgroep en gelegenheid.

Hun doel is pas echt bereikt als het publiek met een glimlach op het gezicht naar huis gaat!

www.sjonge-jonge.nl

 

 


Auteur

harry.de.jong