Heerenveens koor zingt Messiah

Heerenveen

In de aanloop naar Pasen, op Witte Donderdag en Stille Zaterdag, zingt het Heerenveense koor Perspectief de Messiah van het wereldberoemde Oslo Gospel Choir

 Het is de eerste keer dat het project in Nederland wordt uitgevoerd. 
Een bijzondere manier om naar Pasen toe te leven. Aan de vooravond van de feestdag brengt het Heerenveense koor Perspectief liederen uit de musical Messiah, bekend van het wereldberoemde Oslo Gospel Choir.

Het wordt een afwisselende dienst, waarin gospel en hedendaagse muziek, stemmige en up-tempo nummers over het leven van Jezus Christus vertellen. Daar tussendoor zijn teksten geweven die de verbinding met het nu leggen, met de actualiteit en het leven van alledag.


Het is de eerste keer dat het project in Nederland wordt uitgevoerd. De oorspronkelijke Messiah, zoals gecomponeerd door de leider van het Oslo Gospel Choir Tore W. Aas, kent 29 nummers. In overleg met de uitgever van de Messiah, heeft de regiegroep van Perspectief 13 nummers geselecteerd, om tot een evenwichtig programma te komen als opmaat naar Pasen
Sommige liedjes nodigen uit tot meezingen.

Bovendien wordt er aandacht besteed aan de dag waarop de dienst plaatsvindt. Op Witte Donderdag is er het avondmaal, waarin het lijden en sterven van Jezus herdacht worden. Op Stille Zaterdag is er de doopgedachtenis, een herinnering aan de doop.
De dienst op Witte Donderdag (29 maart) vindt plaats in de Grote Kerk in Meppel om 19:30. Op Stille Zaterdag (31 maart) wordt de dienst om 20 uur gevierd in Trinitas te Heerenveen. Beide diensten zijn toegankelijk voor iedereen die met een muzikale belevenis naar Pasen wil toeleven. 


Perspectief
Het koor Perspectief, met ruim zestig enthousiaste leden, is verbonden aan de Protestante Gemeente Trinitas in Heerenveen en staat onder leiding van dirigent John Verrijk. Vorig jaar vierde het koor zijn twintigjarig jubileum. Eerdere projecten trokken vele bezoekers, zoals de musical Noömi in 2009 en Grenzeloos in 2017.
 


Auteur

harry.de.jong