Kunstwandelroute door Akkrum van start

Op 31 maart gaat een wandelroute  van ongeveer 4 kilometer door Akkrum van start. Deze wordt georganiseerd door Plaatselijk Belang Akkrum-Nes.

De wandelaar komt langs 31 doeken geplaatst  in een groot frame. Ze  worden geplaatst in de ruimte tussen 2 houten palen of op een geschikte muur. Op de doeken staat werk van plaatselijke fotografen en kunstschil-ders.

Er zijn 9 kunstschilders, 11 fotografen  en 3 dichters die meewerken.  Het thema is “ Akkrum-Nes en omgeving.”  Men werkt  samen met de jacht-haven “Drijfveer”  die al verschillende doeken heeft. 


Het plaatselijk bedrijf Adsum zorgt dat de doeken een scherpe weergave tonen van de schilderijen en foto’s.  De gemeente Heerenveen zorgt voor de vergunningen en het plaatsen van de palen. De route wordt aangegeven door voetstappen op het trottoir.

De start is bij het station of bij de haven en daar liggen de gidsen die meer vertellen over de foto’s en de schilderijen. Deze gidsen liggen ook in verschillende winkels en in de bibliotheek.

Ze geven een beschrijving van de kunstenaar en iets over de foto of het schilderij. Daarnaast wordt er verwezen naar de QR codes die men tegenkomt over bijzonderheden in Akkrum.

De hele kunstroute is te zien t/m 31 oktober. Eveneens komt er nog  een extra expositie in de Terptsjerke in de maanden juli en augustus. 


Auteur

harry.de.jong