Oorlogsgeheimen in Posthuis Heerenveen

Na een aantal jaar komt  de theaterproductie ‘Oorlogsgeheimen’, op veler verzoek, weer terug. Op 31 is hij te zien in het Posthuis Heerenveen.

Deze bijzonder succesvolle theaterproductie, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, geeft een beleving mee die de bezoekers nooit meer zullen vergeten. Het werpt een blik op een zwarte bladzijde van onze vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment.

In 2012 werd het ‘de beste jeugdvoorstelling van het seizoen’ genoemd door Jacques D’Ancona, Musicalbites.nl en de Theaterkrant.

Oorlogsgeheimen’
Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. Het is een vreemde tijd vol geheimen zoals de Engelse piloot die op zolder verstopt zit. En kunnen zij hun eigen meester vertrouwen of juist niet? Op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. En dan wordt alles anders… 
Tien jaar later denkt Tuur nog vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En dat grote geheim… 

Oorlogsgeheimen is een intieme theatervoorstelling die kinderen, jong volwassenen en ouderen verbindt en bij het publiek een enorme indruk achterlaat. Theaters zetten hun deuren open voor families en scholen, ook is het mogelijk de productie op school te spelen. Het stuk kent prachtig lesmateriaal.
 


Auteur

harry.de.jong