Passie-oratorium in Trinitas Heerenveen

Heerenveen

De komende tijd staan er in Trinitas diverse muzikale gebeurtenissen op stapel. Op Goede Vrijdag (30 maart) zingt een projectkoor olv Pieterjan de Buck het passie-oratorium ‘Een gat in het dak’ van Michiel de Zeeuw en Mar van der Veer.

Een dag later, op Stille Zaterdag, brengt koor Perspectief olv John Verrijk delen uit de Messiah van Tore W. Aas ten gehore.
 

Verder is er een meezing-concert ‘Wij zingen de monsters weg’ dat op zondagmiddag 8 april, om 16 uur, in Trinitas zal klinken. Al aantal jaren is Antoine Oomen bezig om de ‘150 Psalmen vrij’ van Huub Oosterhuis op muziek te zetten.

De laatste twintig composities van deze Psalmen worden gezongen door het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek olv Antoine Oomen. De vleugel wordt bespeeld door Roland Aalbers. Bij de meeste van deze Psalmen is ook een rol weggelegd voor gemeentezang.


De toegang is gratis, bij de uitgang is een collecte tbv de kosten.


Auteur

harry.de.jong