Toneelvereniging ‘Op de kop verkeerd’ speelt ‘Deze vrouw … is uw man’

Oudeschoot

De Toneelvereniging ‘Op de kop verkeerd’ speelt vrijdag 6 april en zaterdag 7 april 2018 het stuk ‘Deze vrouw … is uw man’ door Jan Tol.

‘Deze vrouw … is uw man’ is een klucht in vier bedrijven en wordt gespeeld in het Skoatterhûs/MFA in Oudeschoot (Van Leeuwenhoekweg 2).

Het verhaal gaat als volgt: Annie Zuiderhorn, die jarenlang alleen met haar dochter heeft gewoond, is halsoverkop verliefd geworden op Pierre Reijnders. Zij heeft hem ontmoet tijdens haar vakantie op een camping in Drenthe. Al heel gauw is Pierre bij Annie ingetrokken en woont nu al weer drie maanden bij haar thuis. Haar dochter Amanda wil niets van Pierre weten. Ze vindt hem een kwal, geen partij voor haar moeder en ga zo maar door.

En de sociale dienst mag niets van Pierre weten! Anders lopen de uitkeringen van zowel Annie als Amanda gevaar. Dus kunnen de buren het ook maar beter niet weten. Tegen hen is gezegd dat Pierre de broer van Annie is, die herstellende is van één of andere geheimzinnige ziekte, die hij heeft opgelopen in de tropen. Dat hij nooit verder is gekomen dan het Drentse landschap, hoeft uiteraard niemand te weten. 

Maar wat ook niemand weet is dat Pierre schijnbaar al met een andere vrouw getrouwd is. Als er controle van de sociale dienst komt, is iedereen wel verplicht mee te werken om de controleur om de tuin te leiden. Zelfs Amanda. Tot ieders verbazing doet ze dit met veel plezier. Maar daar heeft ze zo haar eigen redenen voor.

Aanvang: 20:00 uur, de deuren gaan 19:30 uur open. Voorverkoop kaartjes: €5,00 (Buurtsuper Oudeschoot, Marktweg 2). Aan de deur: €6,00.

 


Auteur

Redactie