De Ontmoeting: The Voice Of Heerenveen 

Heerenveen

Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Jasper Dijkstra, een van de organisatoren van The Voice Of Heerenveen. De finale van deze zangcompetitie is op 9 juni in De Rinkelbom.

 Wie ben je? 

,,Mijn naam is Jasper Dijkstra, zangdocent bij de Muziekbende in Heerenveen en Opsterland. Daarnaast ben ik sinds een aantal jaren werkzaam voor Ateliers Majeur, centrum voor de kunsten.'' 

Wat houdt The Voice Of Heerenveen precies in? 
,,Het is een samenwerking tussen vijf zangscholen: Vocaliezz, Muziekcentrum De Speeldoos, de Zangzolder, Ateliers Majeur en de Muziekbende uit Heerenveen en Opsterland. Samen organiseren wij The Voice of Heerenveen. Inhakend op het grote succes van The Voice of Holland hebben wij de handen ineengeslagen om zingend Heerenveen op de planken te krijgen.’’ 

Slaat het evenement aan?
,,Jazeker, het is een groot succes. Dit wordt alweer de 5de editie, ofwel ons eerste lustrum.’’ 

Hoe zit het me de opgave van deelnemers? 
,,Ieder jaar zijn er zo'n 50 zangers en zangeressen die zich opgeven. Niet enkel om de titel Voice Of Heerenveen te winnen, maar meer nog om actief bezig te zijn met zingen en dit samen met andere liefhebbers te kunnen doen. Daarnaast worden de deelnemers begeleid door een live band en dat maakt het natuurlijk extra gaaf.’’ 

Kunnen kinderen ook meedoen?
,,Ja, sinds vorig jaar hebben we tevens een Voice Kids, want zingen leeft gelukkig nog altijd behoorlijk onder kinderen. Het is fantastisch om hele jonge kinderen bezig te zien met zingen en ze te kunnen enthousiasmeren daar mee door te gaan.’’  

Wat is de minimum leeftijd?  
,,Vanaf 8 jaar mag iedereen zich opgeven. Dit kan tot 10 april door een mail te sturen met alle gegevens en een audio/video fragment naar thevoiceofheerenveen@gmail.com.’’  

Hoe ziet het verloop van de competitie eruit? 
,,Alle data zijn als volgt: 10 april inschrijf deadline; 13 april uitslag voorselectie; 21 april voorronde in de Rinkelbom Heerenveen; 09 juni finale in de Rinkelbom Heerenveen.
 


Auteur

harry.de.jong