Concerto di Primavera (Lenteconcert) door Vocaal Ensemble Cantando

Heerenveen

Op zondag 15 april om 16.00 uur organiseert stichting Orgel Comité Heerenveen een Concerto di Primavera (Lenteconcert) door Vocaal Ensemble Cantando uit Drachten.

Medewerking wordt verleend door organist Fedde Tuinstra. Dit concert is geheel gevuld met Italiaanse koor- en orgelmuziek van diverse componisten zoals o.a. G. Frescobaldi , C. Monteverdi, Orlando di Lasso, J. Arcadelt en 
G.P. da Palestrina. 

Het Vocaal Ensemble Cantando, gestart in 2006, is uitgegroeid tot een koor met 23 enthousiaste zangers o.l.v. Marnix Verkamman. Het accent van het repertoire ligt op klassieke a capella muziek uit verschillende stijlperiodes. 

Dirigent Marnix Verkamman heeft de meerjarige dirigentenopleiding gevolgd en in 2006 succesvol afgerond. In september 2008 volgde hij een masterclass van de bekende Zweedse koor dirigent Fred Sjöberg en in maart 2011 bij dirigent Wim van Herk.

Fedde Tuinstra heeft orgel, piano en kerkmuziek gestudeerd aan de Conservatoria van Groningen en Arnhem. In 1989 volgde hij de Kurt Thomascursus voor koordirectie te Den Haag. Momenteel is hij werkzaam te Heerenveen e.o. als organist, pianist, muziekleraar en  dirigent.


 


Auteur

harry.de.jong