Recensie: Een country jukebox op niveau in Posthuis Heerenveen 

Heerenveen

Ze kwamen zaterdagavond in het Heerenveense Posthuis allemaal voorbij: de grootste hits van Vince Gill, Dolly Parton, Kenny Rogers, Skeeter Davis, Glen Campbell, Merle Haggard, Johnny Cash, Buck Owens en noem maar op.

Kortom een echte country jukebox. Verantwoordelijk voor al deze countryliedjes waren Lana Wolf, Pam MacBeth en de gelegenheidsformatie The American Country Legends.  

Een clubje topmuzikanten dat het voornamelijk gladde repertoire er allerminst routineus doorheen draaide. Integendeel, de passie en het speelplezier dropen er vanaf. Uitgangspunt van het programma was een flinterdun lijntje naar the Grand Ole Opry in Nashville, de langst lopende show uit de geschiedenis van de Amerikaanse radio. 

Lana Wolf heeft een passie voor countrymuziek en dat stak ze zaterdagavond niet onder stoelen of banken: mede door haar gloedvolle presentatie en zangkwaliteiten bleef het niveau ruimschoots boven de middelmaat. Maar daar zorgden ook  de andere muzikanten voor, waaronder oude rot in het vak Andre Sommers.

Want ja, je hebt het hier wel over een avondje weinig diepgravende en voor de hand liggende countrycovers uit de rijke historie van dit genre. 

Het is knap dat deze rasmuzikanten daar toch een theaterwaardige voorstelling uit hebben weten te destilleren. Met als krent in de pap de opzwepende versie van Orange  Blossom Special. 

Harry de Jong 


 


Auteur

harry.de.jong