Expositie Morandi in kunstmuseum groot succes

Heerenveen

 De tentoonstelling ‘Giorgio Morandi | Bologna’ in Museum Belvédère heeft al meer dan 10.000 bezoekers getrokken.

Het grootste deel daarvan komt van buiten de provincie. Ook verwelkomt het  museum veel nieuwe bezoekers. De catalogus van de tentoonstelling wordt het meest verkocht en is inmiddels aan haar tweede druk toe.

Ook zijn alle speciale rondleidingen uitverkocht. In de tentoonstelling ‘Giorgio Morandi | Bologna’ worden veel stillevens van de Italiaanse grootmeester getoond, maar er is ook aandacht voor de plaatselijke architectuur. Formele aspecten uit de bouwkunst van Bologna zijn namelijk terug te vinden in het oeuvre van de schilder. Dat zorgt voor een verrassende en vernieuwende kennismaking met zijn werk.

De expositie kwam tot stand in nauwe samenwerking met Museo Morandi in
Bologna. Vanwege de grote toeloop is het museum tijdens deze expositie een uur
eerder open, van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Giorgio Morandi | Bologna’ is nog te zien tot en met 10 juni.
 


Auteur

harry.de.jong