Heerenveen wint in doelpuntenrijke wedstrijd van Utrecht

Heerenveen

SC Heerenveen heeft in de play-offs om een Europees ticket FC Utrecht in een waar spektakelstuk met 4-3 geklopt. Zaterdag is in Utrecht de return.

Heerenveen leek al snel op rozen te zitten. Yuki Kobayashi (vrije trap) en Reza Ghoochannejhad (intikker) scoorden voor rust en vlak na rust kopte Daniel Hoegh ongehinderd de 3-0 binnen.

Utrecht deed iets terug via Zakaria Labyad, die na een van richting veranderd schot van Mateusz Klich raak kopte. Na de domme rode kaart van Yassin Ayoub (hij kreeg geel, provoceerde de afscheid nemende arbiter Ed Janssen en kreeg opnieuw geel), werd het nog 3-3.

Labyad zag zijn vrije trap via Pelle van Amersfoort fortuinlijk in het doel vallen en een schot van Urby Emanuelson verdween via Dave Bulthuis al net zo gelukkig tussen de palen. Op de valreep bezorgde Denzel Dumfries de Friezen alsnog de zege door met een harde knal de 4-3 binnen te schieten.


Auteur

harry.de.jong