Nieuwe expositie in galerie Loof in Jubbega

Jubbega

In Galerie Loof in Jubbega wordt op zaterdag 26 mei de tentoonstelling Fragments Of Life geopend.

Het gaat om werk van Helena Hoogenraad, Gabriëlle Kroese en Kitty Boon. De tentoonstelling is te zien tot en met 1 juli.

De galerie is geopend op vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur. Helena Hoogenraad (1992) zegt over haar werk: ,,Mijn werk is in de oorsprong geïnspireerd op eigen familie geschiedenis en persoonlijke foto’s. Ik vertaal mijn familiefoto’s naar schilderijen, tekeningen en grafiek werk.

Er is altijd een wisselend gevecht in mij: aan de ene kant wil ik me aan de beeldelementen van de foto houden en aan de andere kant is er het verlangen om vrij te schilderen. Door het deconstrueren van de foto wordt het een autonoom beeld, dat het persoonlijke ontstijgt. Met contrasterende kleuren schep ik in de verf een nieuwe wereld waarin mensen bestaan als een herinnering, gekristalliseerd in het beeld."

Gabriëlle Kroese (1963) Gabrielle Kroese maakt nieuwe verhalen van beeldmateriaal dat zij vindt in de dagelijkse stroom visuele informatie. Zij ‘knipt en plakt’ de beelden op zo’n manier dat ze ook bij de kijker volop associaties oproepen. 

Kitty Boon (1959) is beeldend kunstenaar en theatermaker. Dor die kruisbestuiving zijn de soms theatrale en verhalende beelden te verklaren. Boon maakt foto's, films en ook installaties. Mystieke sferen voeren de kijker aar haar wereld waarin tegenstrijdigheden, zoals realiteit en disrealiteit een diepere gelaagdheid geven aan haar kijkwijze.
 


Auteur

harry.de.jong