Organist Eric van der Kolk met Bach-programma naar Trinitas

Heerenveen

Op zondag 3 juni, aanvang 15.30 uur zal de serie 2018 van Kerkconcerten Heerenveen worden voortgezet met een concert in Trinitas. Het zal worden gegeven door de in Heerenveen woonachtige organist Eric van der Kolk.

Van der Kolk studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle, waar hij onder leiding van Jaap Dragt het Solistendiploma (UM) behaalde met onderscheiding. Vervolgens studeerde hij bij John Scott, destijds Master of Music van St Paul's Cathedral te Londen en bij prof.dr. Ewald Kooiman.


Als concerterend organist heeft Eric van der Kolk een internationale reputatie opgebouwd. Hij gaf concerten in eigen land, maar ook in onder andere Duitsland, Frankrijk , Engeland, Italie, Denemarken en Noorwegen.Hij verzorgde vele radio optredens, zowel in Nederland als  voor BBC, RAI en RTF. Zijn spel in vastgelegd op diverse cd's. Van zijn composities verscheen er een aantal in druk bij de uitgeverijen Johan de Heer, Donemus en Intrada.


Het concert, dat Van der Kolk op zondag 3 juni zal geven, wordt geheel gevuld met werken van Johann Sebastian Bach. Centraal daarin staan de Triosonate's nr. 1 en 3. Deze worden “omspeeld”door het monumentale Praeludium en Fuga in Es. Het is overigens de bedoeling, dat Eric van der Kolk alle 6 de Triosonates van de Thomaskantor zal uitvoeren op het Reil orgel Trinitas. Het vervolg zal plaatsvinden in het seizoen 2019.


De toegang tot dit concert is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.
 


Auteur

harry.de.jong