FOTO’S | Heerenveen vol met historische schepen

HEERENVEEN

Het is een drukke bedoening op het water in het centrum van Heerenveen. Talloze historische schepen leggen aan aan de Herenwal. Morgenochtend vaart de vloot door naar hun bestemming, de Prinsentuin in Leeuwarden.

De Vereniging van Booteigenaren ‘Oude Glorie’ viert dit weekend haar veertigjarig bestaan in de Prinsentuin in Leeuwarden. Vanuit het hele land komen historische schepen (allemaal van voor 1945) naar de Culturele Hoofdstad.

Hieraan voorafgaand organiseerde Oude Glorie een zogenaamde ‘aanbrengtocht’, waarbij steeds meer schepen zich aansluiten op de weg naar Leeuwarden. De tocht begon al op 28 juli in Aalsmeer, Heerenveen is vanavond de laatste stop. Morgenochtend rond 8.15 uur zal de vloot vertrekken richting Leeuwarden.

Foto’s Max van Gelder