Sinne opent Kids Swim

HEERENVEEN

Sinne Jeeninga (8) uit Heerenveen is al twee jaar zeemeermin. Zaterdag 25 augustus geeft ze het startschot voor de Kids Swim in Groningen.

Al twee jaar lang zwemt Sinne als zeemeermin. Ze begon in Heerenveen, maar zwemt sinds een jaar bij het talententeam in Wolvega. Ze vindt het fantastisch. ,,Ik hou van water en van zwemmen. Ik voel me een echte Ariël in het water met mijn staart. Het leukste is dat ik make-up mag dragen en hele mooie sieraden. Ik voel me dan een echte zeeprinses.”

Met haar hobby heeft Sinne al verschillende prijzen gewonnen. Zowel in Groningen als in Noord Nederland won ze de prijs voor mooiste zeemeermin.

Ze twijfelde dus ook niet toen het zwembad in Laren zweemeerminnen zocht om mee te zwemmen met de Kids Swim.

Onderzoek naar kanker

De Kids Swim is onderdeel van de City Swim in Groningen. In de Groningse grachten zwemmen deelnemers om geld op te halen voor UMCG Kanker Researchfonds dat fundamenteel kankeronderzoek in Groningen mogelijk maakt.

Sinne vindt dat heel belangrijk. ,,Mijn beppe is al jaren ziek en er is geen goed medicijn. Zo zijn er ook veel andere zieke mensen. Ik wil dat die ook beter worden.”

Sponsoren

Met dat doel zoekt Sinne zo veel mogelijk sponsors. ,,Ik heb al dertig euro opgehaald en ik wil graag nog veel meer ophalen,” zegt Sinne, ,,het liefst wel honderd euro.” Sponsoren kan vanaf vijf euro via de website www.groning- enswimchallenge.nl door te zoeken op de naam Sinne Jeeninga.