Piratenfeest, lezing en cursus in bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN

De komende weken heeft de bibliotheek in Heerenveen een gevarieerd programma, van een Piratenfeest voor kinderen tot een lezing in het Seniorcafé.

Piratenfeest

Deze zomer organiseerde de bibliotheek verschillende zomeractiviteiten voor kinderen van 4 tot 10 jaar. De zomer wordt op vrijdagmiddag 31 augustus afgesloten met een Piratenfeest. Eerst worden de kinderen voorgelezen uit het boek Het piratenmaal van Johnny Duddle. Daarna zijn er allerlei leuke piratendingen te doen, zoals het maken van een vuurtoren, het schrijven van flessenpost en het smikkelen van scheepsberschuit. Voor iedereen is er drinken en iets lekkers. Aanmelden is gewenst en kan via de servicebalie op bibliothekenmarenfean.nl

Lezing bewindvoering

Het nieuwe seizoen van het Seniorcafé gaat van start op woensdagmorgen 5 september. Om 10.15 geeft Mr. Fokalien S. Cuperus van Advocatenkantoor Fokalien Cuperus uit Heerenveen een lezing over bewindvoering. Ze komt uitleggen welke mogelijkheden er zijn, wat die inhouden en wat de verschillen zijn. Aanmelden is niet nodig.

Cursus beeldbewerking

Op de woensdagavonden 5 en 12 september om 19.30 geeft Peter Wouda een tweedelige cursus beeldbewerking. Wouda is tien jaar beroepsfotograaf geweest en nu is voornamelijk actief als websitebouwer en -ontwerper. Hij vertelt kort ook de geschiedenis van beeldbewerking en behandelt de basistechnieken. Aan de hand van voorbeelden legt hij uit waar op moet worden gelet bij retoucheren, kleuren en helderheid, verscherpen, vergroten en verkleinen. Aanmelden is gewenst en kan via de servicebalie op bibliothekenmarenfean.nl