Lezersoproep | Recept voor snert door Henny Prins

HEERENVEEN

Nu het kouder wordt, is het weer tijd voor snert. Henny Prins gaf gehoor aan de oproep van de Heerenveense Courant om een eigen recept toe te sturen.

Wilt u ook uw recept terugzien in de krant? Mail dan naar hrv@ndcmediagroep.nl.

Recept erwtensoep

4-6 personen

Bereidingstijd circa 90 minuten.

Benodigdheden

Spliterwten 500 gram 1 prei

1 flinke ui 1 winterpeen

¼ Knolselderij 3 takjes Selderij

1 blaadje laurier 2 liter water

300 gram Speklapjes 300 gram (rib)karbonade

Peper 1 rookworst

Bereiding

1. Water in grote pan. voeg spliterwten, spek, karbonade en laurierblad toe. Breng aan de kook.

2. Schep schuim weg en 60 minuten zachtjes doorkoken.

3. Ondertussen, prei snijden en ui, winterpeen, knolselderij en selderij.

4. Na 60 minuten spek en karbonade uit de pan halen en in stukken snijden.

5. Voeg de gesneden groente en vlees toe en kook in ongeveer 30 minuten gaar.

6. Breng op smaak met peper en voeg plakjes rookworst toe.

Tips

Om de erwtensoep iets minder stevig te maken, dan in plaats van 500 gram Spliterwten, 400 gram.

De volgende dag na opwarmen is de soep nog lekkerder.

Eten met roggebrood en katenspek.

Spek en karbonade kunnen ook vervangen worden door krabbetjes en/of varkenspoot.