Hockeydames Quick Stick op eigen veld ruim onderuit tegen Ede

HEERENVEEN - De hockeydames van Quick Stick zijn er niet in geslaagd om met een goed resultaat van het veld te stappen thuis tegen Ede. De gasten wonnen met 0-6.

Hieronder een door Quick Stick zelf aangeleverd verslag.

In de tweede wedstrijd na de winterstop nam Quick Stick het op tegen Ede, een duel in de middenmoot. Het leek op voorhand een spannende wedstrijd te worden, maar waar alle ballen goed vielen voor Ede, viel alles verkeerd voor Quick Stick, wat resulteerde in een ruime 0-6 nederlaag.

Quick Stick begon vol energie aan de wedstrijd, kreeg ook wat kansjes, maar het was Ede dat bij hun eerste de beste kans toesloeg via een strafcorner. Vervolgens was het Quick Stick dat enkele goede kansen en strafcorners kreeg, het schoot zelfs een keer op de paal, maar de bal wou er niet in. In de tegenstoot was het Ede dat wel weer direct raak schoot na een goed uitgespeeld overtal.

Ondanks dat Quick Stick het bleef proberen waren de passes en aannames te vaak net niet goed genoeg waardoor een speelster van Ede ertussen kon komen, en Quick Stick te vaak achter de feiten aan liep. Dit resulteerde nog voor rust in nog twee treffers voor Ede waardoor er werd gerust met een 0-4 achterstand.

Na rust zette Quick Stick gelijk weer druk op de defensie van Ede wat leidde tot wat kansen en corners. Echter, net als in de eerste helft, was het Ede dat een stuk effectiever bleek en na een goed uitgespeeld overtal de 0-5 binnen wist te tikken. In het vervolg van de wedstrijd bleef Quick Stick vechten, maar nadat Ede halverwege de tweede helft ook nog de 0-6 had gescoord was de eindstand bereikt.

Door deze nederlaag zakt Quick Stick naar de negende plaats. Volgende week gaat het op bezoek bij hekkensluiter Apeldoorn.