HZ&PC gastheer en organisator van jaarlijks synchroonzwemgala regio noord

HEERENVEEN - HZ&PC is zondag 24 maart gastheer en organisator van het jaarlijkse synchroonzwemgala van de regio noord van de KNZB.

Hieronder een door HZ&PC zelf geschreven aankondiging.

Elk jaar komen alle synchroonzwemverenigingen bij elkaar uit de provincies Groningen, Drenthe en Friesland om een gala (demonstratie) van synchroonzwemmen te geven. Dit jaar is de plaats van handeling het zwembad van Sportstad Heerenveen.

Tijdens het gala zullen verenigingen diverse demo’s geven van uitvoeringen die ze later in het jaar in wedstrijdverband zullen zwemmen tijdens de uitvoeringswedstrijd van regio Noord, die dit jaar in Drachten worden gehouden. Daarnaast zullen de verenigingen naar alle waarschijnlijkheid ook bijzondere synchroonzwem-acts laten zien. Uitvoeringen die niet gebonden zijn aan allerlei wedstrijdreglementen kunnen daardoor nog aantrekkelijker, verrassender en spectaculairder zijn. Gala’s uit het verleden hebben bewezen dat vooral het verassingseffect hoog kan zijn met soms zeer verassende deelnemers.

HZ&PC zal met de volledige ploeg (ruim 35 zwemsters) optreden, van heel jong tot de middelbare leeftijd. Want HZ&PC heeft tegenwoordig ook een mastergroep (25+ zwemsters) in het water liggen. Tijdens de NK afgelopen januari in Heerenveen werden een aantal van deze zwemsters in een groep Nederlands kampioen.

Het gala start om 13.30 uur. De tribune is open vanaf 13.00 uur. Entree 4 euro per persoon. Kinderen onder de 10 jaar kunnen naar binnen met een reduceert tarief.