Uitgebreid programma rondom traditionele palmzondagoptocht in Akkrum

AKKRUM - De traditionele palmzondagoptocht in Akkrum wordt ook dit jaar weer gehouden. Ditmaal is het evenement op zondag 14 april.

De start van de optocht, waaraan ook de fanfare en drumband meedoen, is om 11.15 uur voor Hotel Goerres. Om die reden is de Kanadeeskestrjitte enige tijd afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.

De optocht gaat eerst naar het Mienskipssintrum Leppehiem. De fanfare en/of de drumband treden dan op. Terwijl de kinderen hun eerder gemaakte palmstokken aan de bewoners tonen.

Vervolgens gaat de optocht naar Coopersburg voor de traditionele toespraak door de burgemeesterOok worden oude palmpasenliederen gezongen en laten de kinderen ook hier hun palmstok zien.

Daarna gaat de optocht terug naar de Kanadeeskestrjitte, waar de optocht voor Hotel Goerres eindigt. Daar krijgen alle kinderen met een palmstok een zakje vol verrassingen.

Start feestelijkheden

De feestelijkheden rondom de palmzondagoptocht beginnen op donderdag 11 april. Dan mogen alle kinderen van 14.15 tot 15.30 uur broodhaantjes bakken bij Bakker Boonstra.

Vervolgens worden de kinderen op vrijdag 12 april na school in de Lantearne verwacht om een versierde palmpasenstok te maken onder leiding van de palmpasencommissie en de kindernevendienst. Dit jaar is dat onderdeel niet op zaterdag vanwege de opening van het watersportseizoen in Akkrum.

Expositie

Daarnaast is er ook dit jaar weer een expositie in de serre van Hotel Goerres. Die is georganiseerd door de Stichting Akkrum Ald en Nij.

De organisatie is in handen van de stichting Akkrum-Nes Centraal, in samenwerking met de Stichting Akkrum Ald en Nij.

Er zijn voor deelnemers geen kosten verbonden aan de feestelijkheden rondom de palmzondagoptocht.

Ook is opgave vooraf niet nodig.