Heerenveen derde locatie met Zonnebloemauto

HEERENVEEN - Voor mensen met een beperking is er vanaf dinsdag een Zonnebloemauto beschikbaar in Heerenveen.

De Zonnebloemauto wordt om 14.00 uur onthuld bij Volkswagendealer Van den Brug aan de Zilverweg 5 in Heerenveen. Een Zonnebloemdeelnemer in een rolstoel krijgt dan namens de Zonnebloem een gratis dagje huur van de Zonnebloemauto aangeboden. Deze persoon neemt dan symbolisch de sleutel van de auto in ontvangst.

Het wordt derde rolstoelauto in Friesland. Ook in Leeuwarden en Drachten is een Zonnebloemauto beschikbaar. Bij de onthulling zijn onder anderen wethouder Zoetendal, een afgevaardigde van de financier van de Zonnebloemauto (Vermilion Energy), de voorzitster van de Zonnebloemafdeling Heerenveen en ongeveer vijfendertig Zonnebloemvrijwilligers aanwezig.

Mobiel blijven

De Zonnebloemauto is een rolstoelauto die gehuurd kan worden door mensen met een lichamelijke beperking die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel.

Samen met familie of vrienden kunnen zij op deze manier er samen in alle vrijheid een dagje op uit, op familiebezoek, op vakantie of een bezoek brengen aan een bijzondere gebeurtenis als een huwelijk of uitvaart.

Heeft de huurder geen bestuurder tot zijn/haar beschikking, dan kan ook een vrijwillig chauffeur van de Zonnebloem worden aangevraagd (kosteloos).

Ondertussen zijn er bijna vijftig Zonnebloemauto’s in Nederland.

Voor de huur van de Zonnebloematuo Heerenven zie www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto/verhuurlocaties/heerenveen.