FOTO’S | Hinke de Wilde-Van Ommen ontvangt symbolisch sleutels van de Zonnebloemauto Heerenveen

HEERENVEEN - Hinke de Wilde-Van Ommen heeft symbolisch de sleutels van de dinsdag geïntroduceerde Zonnebloemauto Heerenveen ontvangen uit handen van wethouder Zoetendal.

De Wilde is gebonden aan een handbewogen rolstoel en gaat binnenkort met haar moeder op pad met de aangepaste rolstoelhuurauto van de vrijwilligersorganisatie.

Voorzitter Anja Nijmeijer van de Zonnebloemafdeling Heerenveen hielp bij de onthulling van de Zonnebloemauto in Heerenveen. ,,De Zonnebloemauto is belangrijk, omdat het mensen met een lichamelijke beperking vrijheid en ontspanning geeft op een manier dat ze kunnen gaan en staan waar ze willen.”

Ook Zoetendal is blij met introductie: ,,Het doel is dat we mensen zo lang mogelijk mee kunnen laten doen in onze samenleving en ook uitstapjes en uitjes kunnen laten maken. Deze auto voorziet daar heel goed in.”

Vermilion Omgevingsfonds

Eerder al werd een Zonnebloemauto in gebruik genomen in Leeuwarden en Drachten en is mede mogelijk gemaakt door het Vermilion Omgevingsfonds.

Met dat fonds zegt Vermilion Energy een positieve maatschappelijke bijdrage te willen leveren in gebieden waarin zij actief opereert.

Huren

De reservering voor de rolstoelauto kan online of telefonisch worden gedaan. Het ophalen van de Zonnebloemauto kan bij Autoland Van den Brug Volkswagen aan de Zilverweg 5 in Heerenveen.

Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Iedere extra kilometer kost 0,20 eurocent.

Alle brandstofkosten zijn exclusief. Mocht de huurder geen chauffeur hebben, dan beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwillige chauffeurs in Heerenveen en omgeving.

Welzorg

Voor de Zonnebloemauto’s werkt de Zonnebloem samen met Welzorg Auto op Maat. Die richt zich op hulpmiddelen, auto- en woningaanpassingen en service voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking.

(Foto’s Max van Gelder)