Boekjes Kikker en expositie rondom foto’s 50-plusvrouwen centraal bij bibliotheek Heerenveen

HEERENVEEN - De bibliotheek Heerenveen houdt een activiteit rondom de boekjes over ‘Kikker’ en rondom foto’s van 50-plusvrouwen.

De boekjes over Kikker van Max Velthuijs staan centraal bij de BoekStart-inloopochtend op vrijdag 5 april en het voorleeshalfuurtje op woensdag 10 april. Terwijl van Natalia Balanina de hele maand een fototentoonstelling is te zien met portretten van vrouwen van boven de 50 jaar.

Kikker bestaat 30 jaar. Op 5 april is het daarom van 10.00 tot 11.00 uur feest rond de boekjes tijdens de BoekStart-inloopochtend. Ook bij het voorleeshalfuur voor kleuters op 10 april vanaf 15.00 uur draait het om Kikker.

Na het voorlezen mogen deze kinderen boekjes uitzoeken, kleuren en met Duplo of Kapla spelen. BoekStart is voor baby’s en peuters. Het voorleeshalfuur is voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar. Ook de (groot)ouders zijn welkom. De toegang is gratis.

De BoekStartcoach is ook iedere woensdag van 15.30 tot 16.30 uur in de bibliotheek om (groot)ouders met jonge kinderen (0-3 jaar) wegwijs te maken, boekentips te geven, voor te lezen en vragen te beantwoorden. Aanmelden is niet nodig.

Expositie

De tentoonstelling van fotografe Natalia Balanina het ‘50-plus and fabulous’ en is vrij toegankelijk. Balanina, afkomstig uit Rusland en woonachtig in Leeuwarden, heeft een grote liefde voor portretfotografie en noemt het een eer om mensen te portretteren in hun natuurlijke schoonheid.

Voor het project 50-plus and fabulous maakte Balanina portretten van vrouwen van boven de 50 jaar, omdat zij vindt dat deze vrouwen te weinig worden gefotografeerd.

,,Ze durven niet of zeggen dat ze altijd vreselijk op de foto staan”, zegt Balanina, die het daarmee oneens is. ,,Ik vind dat iedereen mooi is en ongeacht de leeftijd mooi op de foto kan staan.”