Zonnepanelen op Melkveebedrijf Dijkstra moeten meer dan 75 huishoudens uit Aldeboarn groene stroom opleveren

ALDEBOARN - In totaal 885 zonnepanelen op de daken van Melkveebedrijf Dijkstra in Aldeboarn moet meer dan 75 huishoudens zonnestroom opleveren.

De verduurzaming wordt mogelijk als het crowdfundingbedrag van 60.000 euro wordt opgehaald. Vanaf vrijdag 29 maart kan iedereen investeren in de zonnepanelen.

Familiebedrijf Dijkstra aan de Fjûrlânswei 2 in Aldeboarn wil verder verduurzamen door het aanleggen van de zonnepanelen op de verschillende bedrijfsdaken. Door de uitgifte van zonobligaties kan iedereen investeren in het zonnedak waarbij deelnemers recht hebben op een deel van de opbrengst van het zonne-energieproject.

Voor huishoudens die zelf geen (geschikt) dak hebben voor zonnepanelen is dit een ideale mogelijkheid om toch zelf zonne-energie op te wekken. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee.

Via de uitgifte van zogenaamde 'ZonneDelen’ is er de mogelijkheid om te profiteren met een deel van het project. De constructie zorgt dat investeerders mede-eigenaar worden van het zonnedak in Aldeboarn.

Dat gaat via een eenmalige investering, al vanaf 25 euro. Door dit bedrag laag te houden stelt het platform iedereen in staat bij te dragen aan een groenere toekomst. Afhankelijk van de zonuren ontvangen de investeerders jaarlijks een rendement. Als het een zonnig jaar is, zal het rendement hoger liggen, net zoals bij zonnepanelen op het eigen huis.

Zie www.zonnepanelendelen.nl/heerenveen.