Basisscholieren Het Slingertouw, De Roerganger en Het Kompas laten knuffels onderzoeken op knuffelpoli Tjongerschans

HEERENVEEN - Ruim 90 kinderen uit de groepen drie en vier van Het Slingertouw, De Roerganger en Het Kompas hebben woensdag hun gewonde of zieke knuffel laten onderzoeken bij de knuffelpoli van ziekenhuis Tjongerschans.

De kinderen mochten eerst bij de huisarts zelf vertellen wat hun knuffel mankeerde. Vervolgens gingen ze met hun knuffel naar de specialist om onderzoek te laten doen, zoals het maken van een röntgenfoto. De zieke knuffels werden na onderzoek voorzien van gips of verband, kregen een prikje of hechting en konden met een recept langs de knuffel-apotheek. Als afsluiting kregen de kinderen een kijkje in een echte ambulance op het voorterrein van het ziekenhuis.

Voor kinderen kan een bezoek aan het ziekenhuis heel spannend zijn. ‘Uit onderzoek blijkt dat door een bezoek aan de knuffelpoli eventuele angst voor een ziekenhuisbezoek afneemt. Kinderen maken op een speelse manier kennis met het ziekenhuis, de apparaten en de artsen. Dit zorgt ervoor dat een eventueel ziekenhuisbezoek in de toekomst minder spannend voor ze is,’ aldus één van de medisch pedagogisch zorgverleners van Tjongerschans.