Sponsorloop in en om Abe Lenstra Stadion voor jeugd

HEERENVEEN - SC Heerenveen en Clubplan houden woensdag 1 mei voor kinderen tot en met 13 jaar een sponsorloop in en om het Abe Lenstra Stadion. De te lopen route is tweeënhalve kilometer.

Clubplan ondersteunt Heerenveense Boys en twintig andere voetbalverenigingen die zich hebben aangesloten bij het Sportief Partnership van voetbalclub SC Heerenveen. Het spaardoel voor Heerenveense Boys is een zithoek in de kantine voor de jeugd.

Naast geld ophalen voor de eigen vereniging maken de kinderen zelf ook kans op prijzen en krijgt elke deelnemer een sportshirt van Heerenveense Boys, die gedragen wordt tijdens de sponsorloop.

De kinderen maken onder andere kans om mee te lopen met de line-up van een wedstrijd van SC Heerenveen, op merchandise waaronder een SC Heerenveen-shirt met handtekeningen van de spelers en een ontmoeting met de voetballers.

Voor teams van de verenigingen worden er ook prijzen verloot, waaronder: een VIP-arrangement bij de wedstrijd SC Heerenveen tegen NAC Breda, een rondleiding door het Abe Lenstra Stadion en een training door Herder Voetbalschool.

Doelpuntenactie

Elk jaar verzorgt Clubplan evenementen bij voetbalverenigingen die zijn aangesloten. Zo was vorig jaar de doelpuntenactie een ware hit bij Heerenveense Boys. Zo haalde een meisje een recordbedrag van vijfhonderd euro op door sponsoring.

Sinds 2015 is Heerenveense Boys Sportief Partner van SC Heerenveen. Bij Heerenveense Boys wordt het niveau van de trainers verhoogd door middel van een workshop en een masterclass van SC Heerenveen. Als laatste wordt voor tachtig jeugdleden een voetbalclinic gehouden.

Daarnaast biedt SC Heerenveen een beleving aan Sportief Partners, waaronder Heerenveense Boys, door de voetbalclub van dichtbij te bekijken. Dat kan door het bezoeken van thuiswedstrijden, het deelnemen aan de Abe Lenstra Stadiontour en het lid worden van de Junior Heroes en Feanatics, de kidsclubs tot en met zeventien jaar.

Ook verschaft SC Heerenveen de amateurverenigingen een platform waarop ze een eigen webpagina hebben en de vermelding bij de OSSH als Sportief Partner.

Opbrengst

Elke Sportief Partner kan geld verdienen door het aandragen van kidsclubleden en seizoenkaarthouders bij SC Heerenveen. Daarnaast krijgt Heerenveense Boys een deel van de opbrengst van de verkochte toegangskaarten en activiteiten die samen met SC Heerenveen worden gehouden.

Contact opnemen kan via info@sponsorloop.nu of met de contactpersonen van Heerenveense Boys: Egbert Schiere, Ronny Winia en Gerco van Dijk. Voor opgeven en meer informatie zie www.sponsorloop.nu/heerenveenseboys.