Dichte mist in Friesland

Regio - In grote delen van het land komt vanochtend regionaal dichte mist voor. Hierbij is het zicht 100-200 meter en lokaal slechts 50-100 meter. Zeer lokaal is het zicht nog slechter en kan minder dan 50 meter ver worden gekeken. De mist is hinderlijk voor het verkeer, zo meldt Weeronline.

In de tweede helft van de ochtend wordt het zicht beter en verdwijnt de mist. Vooral in Friesland is de mist erg dicht.

Het zicht was tot nu toe het slechtst in Woensdrecht (Brabant). Om 5:00 uur kon daar slechts 33 meter ver worden gekeken en was sprake van zeer dichte mist. Ook in Stavoren liep het zicht flink terug met 49 meter. In het oosten en zuidoosten komt slechts zeer lokaal een mistbank voor en begint de ochtend op veel plaatsen zonnig.

Prachtig lenteweer

Na het oplossen van de mist is het vanmiddag prachtig lenteweer. De zon schijnt volop en er ontstaan enkele stapelwolken. Met maxima van 14 graden in de kustgebieden en 15-17 in het binnenland is het lenteachtig. In het zuidoosten kan het zelfs 18 graden worden.

Ook morgen is het nog genieten van het zonnige en zachte lenteweer. Het wordt zelfs nog iets warmer dan vandaag met maxima van 15-19 graden. Zon, stapelwolken en een zacht briesje maken het weerbeeld compleet.