FOTO’S | Atsma Sierbeton viert 30-jarig bestaan

HEERENVEEN - Atsma Sierbeton uit Heerenveen heeft vandaag haar 30-jarig bestaan gevierd.

Hieronder een door het bedrijf zelf aangeleverd verslag met foto’s.

Op 26 maart 1989 schrijft Gerrit Atsma zich in bij de KVK. Hij start een betonfabriek en maakt – aan huis, in Uitwellingerga - gewassen grint artikelen. Op 29 maart 2019 viert Atsma Sierbeton haar 30-jarig bestaan. De zussen Oda en Froukje Atsma staan nu aan het roer. Zij voorzien de ‘grote’ betonfabrieken in Nederland van maatwerk betonproducten. “Maatwerk producten of kleine aantallen waar ze zelf niet op ingericht zijn maar wat ze wel als compleet project verkopen aan overheden en aannemers.” Vanochtend bedankten de zussen en vader hun relaties voor het jarenlange succes met een ontbijt in de bedrijfshal. “Een op en top industrieel ontbijt.”

Een uitstroomvoorziening voor regenwater, sierpalen, maatwerk projectbanden of een sokkel voor een kunstwerk van een bekend kunstenaar. Dat alles wordt in Heerenveen gemaakt en is terug te zien in de rest van het land. “We maken alle producten in eigen huis. Ook de mallen worden grotendeels zelf gemaakt en we werken met een klein team. Zo weten we precies wat wel en wat niet mogelijk is. Hoe een product slimmer gemaakt kan worden en soms zelfs beter door een ander gemaakt kan worden. Je moet niet alles willen: schoenmaker houd je bij je leest.” In de dertig jaar is het klantenbestand uitgebouwd naar waardevolle, duurzame relaties. “Je komt in de ‘betonwereld’ vaak dezelfde mensen tegen, we weten elkaar inmiddels gelukkig goed te vinden.”

Om de relaties – die in sommige gevallen teruggaan naar 1989 – te bedanken is een ontbijt georganiseerd. Klanten en leveranciers kwamen hun koffie vanochtend in Heerenveen halen. Tussen de triltafel en takels werd stevig ontbeten en maakte de tafelgoochelaar een verrassende indruk. “Tegenwoordig heb je veel digitaal contact. Wij hebben daarin onlangs nog een verbeterslag gedaan met een compleet nieuwe website. Alle producten staan online, in foto en tekening. Er kan zelfs online besteld worden. Maar doordat wij vooral maatwerk maken is en blijft persoonlijk contact heel belangrijk. Ondanks dat wij een generatie jonger zijn begrijpen we dat maar al te goed. Het is ons met de paplepel ingegoten.”

Team Atsma Sierbeton, bestaande uit (vader) Gerrit, (zussen) Oda en Froukje, Tjerk en Gert Jan nodigt bovendien iedereen uit om een goed doel aan te dragen. Vanwege hun dertig jarig bestaan doneren ze dit jaar € 3.030,30 aan drie goede doelen. Breng uw stem uit op één van de goede doelen of lees meer over deze actie op: www.atsmasierbeton.nl/wie-jarig-is-trakteert