Hockeydames Quick Stick vergeten trekker over te halen tegen GHBS

HEERENVEEN - De hockeydames van Quick Stick speelden voor de derde keer in korte tijd tegen GHBS. Tegen de nummer twee van de competitie werd het 2-2.

Hieronder een door Quick Stick zelf ingestuurd verslag.

Na een gewonnen oefenwedstrijd en verlies na shoot-outs in de beker, bleken de teams wederom aan elkaar gewaagd. Tot tweemaal toe wist Quick Stick op voorsprong te komen, maar GHBS wist tot tweemaal toe ook de stand weer gelijk te trekken, waardoor de spannende wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Quick Stick begon goed aan de wedstrijd en creëerde vanaf de afslag gelijk al een kans, die net kon worden verdedigd door GHBS. Even later was het wel raak. Na hoge bal van Senna Horsten op Luca Collard werd Jetske de Wolff bereikt in de cirkel. Zij nam de bal knap aan, draaide om de keepster heen en schoot met haar backhand op doel, waarna Britt Herder voor de zekerheid nog het laatste tikje gaf.

Na het doelpunt hield Quick Stick de druk hoog en kreeg het onder andere nog een kans uit een strafcorner, maar wist het de voorsprong niet uit te breiden. In de loop van de eerste helft kreeg GHBS meer grip op de wedstrijd en creëerde het aan aantal goede kansen.

Halverwege de eerste helft viel dan ook de gelijkmaker, toen de spits van GHBS dichtbij het doel de bal vrij binnen kon tikken. Quick Stick bleef onder druk staan, maar met twee goede reddingen van keepster Yvet Mooiweer en een goed uitgelopen strafcorner door Lisan ten Berge bleef het bij een 1-1 ruststand.

In de tweede helft begon Quick Stick weer vol energie, en wist het GHBS goed onder druk te zetten, waarbij spits Britt Herder veel ballen achterin bij GHBS wist te onderscheppen.

In de tiende minuut na rust wist Quick Stick voor de tweede keer op voorsprong te komen. Na een onderschepping op het middenveld werd de bal snel ingespeeld naar Britt Herder die vervolgens Lisan ten Berge bereikte in de cirkel.

Zij behield goed het overzicht en bereikte de volledig vrijstaande Luca Collard bij de tweede paal die de bal eenvoudig binnen kon schieten. Naarmate de tweede helft vorderde wist GHBS de wedstrijd weer te kantelen, en wederom op gelijke hoogte te komen toen een spits de bal bij de tweede paal vrij binnen kon tikken.